6 tips voor fotograferen tijdens een bruiloft

Ga jij binnenkort naar een bruiloft van goede vrienden of familie? het bruidspaar heeft ongetwijfeld een professionele bruidsfotograaf ingehuurd om deze bijzondere dag vast te leggen. toch is het leuk om zelf ook wat foto’s te maken. Voor je eigen album, of om het bruidspaar later eens mee te kunnen verrassen. houd de volgende tips in je achterhoofd.

Tip 1: Bereid je goed voor

Kijk eens op sites met trouwfoto’s. Bewaar foto’s die je aanspreken. Wat vind jij leuk om vast te leggen en hoe wil je dat doen? Zo heb je altijd inspiratie op de dag zelf! Laat je camera nakijken, zorg dat je geheugenkaartje leeg is en zet je instellingen goed. Zorg voor een extra accu en geheugenkaartje.

Tip 2: Wat moet je in ieder geval Fotograferen?

Wat wil jij op deze mooie dag op de foto zetten? Je wilt niet de hele dag bezig zijn met foto’s maken, want je mag als gast natuurlijk niets missen. Kies dus een paar momenten uit. Denk hierbij aan de ringen, de kus, de getuigen die tekenen, de bruidstaart of misschien de groepsfoto’s.

Tip 3: Schiet veel

De dag vliegt voorbij en je wilt een aantal mooie herinneringen overhouden. Het bruidspaar, de omgeving en misschien ook nog enkele de details. Omdat jij te gast bent op de bruiloft, is er geen tijd om te kijken of alles er goed op staat. Schiet er dus lustig op los! Liever 10 foto’s waarvan je er 9 verwijdert dan 1 matige foto.

Tip 4: Te Weinig licht? Flits!

Bij fotograferen bij weinig licht komt veel kijken. Heb jij lichtsterke lenzen? Heb jij ervaring met het fotograferen op hoge ISO en weet jij of de foto’s dan nog wel scherp zijn? Zo nee, gebruik dan je flitser. Een geflitste foto kan bijna niet mislukken en in bijvoorbeeld photoshop kun je het flitslicht mooi verzachten.

Tip 5: Zorg dat je niet te veel opvalt

Je wilt als bruiloftsgast natuurlijk niet in de weg lopen. Zorg dat je de ingehuurde fotograaf en het bruidspaar dus nooit voor de voeten loopt. Wees bescheiden en voorzichtig. Maak je foto’s zonder de andere gasten te storen.

Tip 6: Na bewerken

Maak de volgende dag een eerste grove selectie van je foto’s. Hieruit selecteer je de beste foto’s. Wil je er echt werk van maken, dan kun je ervoor kiezen je foto’s te bewerken. Gebruik hier bijvoorbeeld Lightroom voor, dat gaat redelijk snel. Bewaar de foto’s voor jezelf of kies een mooi moment om ze aan het bruidspaar te geven. Misschien zit er nog een mooie verrassing tussen!

 

Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *