‘Bij kinderen maak ik de foto’s het liefst op een onverwacht moment’

We hebben al weer een heleboel foto’s binnen gekregen voor de fotowedstrijd met als thema ‘Kinderen’. En zoals elke keer vinden we het leuk om er een aantal uit te lichten en de fotograaf te vragen naar het verhaal achter de foto.

Anita Bonnema stuurde de foto in met als titel ‘de kleine Jampetter’.

Wanneer is de foto gemaakt?
De foto is gemaakt in Bokrijk België (Hasselt).

Wat is het verhaal achter de foto?
In Bokrijk lopen acteurs rond, waaronder een Jampetter! Wij zaten op een terrasje toen een acteur langs kwam op zijn fiets en naar Diordy keek omdat Diordy naar hem wees. Hij stopte en Diordy schrok, en zat doodstil. Om de stilte te verbreken en hem weer aan het lachen te maken zette de acteur hij hoedje op het hoofdje van Diordy, maar er kon geen lachje vanaf, alleen zijn boze blik die nog net te zien is bij zijn rechter oogje die nog net onder het hoedje uit kwam. Omdat ik al klaarstond met mijn camera kon ik van dit moment  nog snel een foto schieten!

Wat vind je zo mooi aan de foto?
De kleuren, die precies passen bij de omgeving. Het boze oogje wat onder die aparte leuke jampetterpet uitkomt! Zijn hele houding, het armpje onder zijn hoofd wat weer precies past bij hoe hij zich op dat moment voelde.

Met welke camera heb je de foto gemaakt?
De foto is gemaakt met een Canon EOS 1100D.

Wat voor foto’s maak je graag?
Bij kinderen maak ik de foto’s het liefst op een onverwacht moment. Portretfoto’s maak ik het liefste. Ook een wazige achtergrond is een van mijn favorieten!

Wil je zelf nog meedoen met de fotowedstrijd ‘Kinderen’? Upload je foto dan hier. Je kunt meedoen tot en met 31 oktober 2015. Wil je stemmen op een van de ingezonden foto’s? Ook dat kan op dezelfde pagina.

De foto die Anita instuurde:

Anita Bonnema_De kleine Jampetter_Fotowedstrijd Kinderen

Reacties

Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *