Fotograaf: ‘stop met het fotograferen met je smartphone op bruiloften’

Bruiloftsfotograaf Thomas Steward was het het afgelopen weekend helemaal zat en besloot van zich af te schrijven. Niet wetende dat zijn bericht in de dagen daarna meer dan 70.000 keer gedeeld zou worden, meer dan 100.000 likes verdiende en meer dan 20.000 reacties kreeg.

Vervelend ‘fenomeen’
Steward maakte een punt. Een punt die heel veel fotografen herkennen. En niet alleen fotografen, ook bruidsparen zullen dit ‘fenomeen’ op bruiloften wel kennen. Voor de bruid en bruidegom is het vaak heel vervelend dat zij al op sociale media verschijnen nog voordat ze zelf kunnen kiezen om wat foto’s online te zetten van hun grote dag.

Thomas Steward zette afgelopen weekend dit Facebookbericht online:

Facebookbericht_bruiloft_smarthphone Facebookbericht_bruiloft_smarthphone_2

‘Geen gezicht’
Steward zegt: “Kijk eens naar deze foto. De bruidegom op het gangpad moet hier opzij leunen om zijn bruid te kunnen zien. Waarom? Omdat de gasten met hun telefoons in het gangpad staan en dus het zicht van de bruidegom belemmeren.” Bij punt vier van zijn relaas verwoordt hij zijn frustratie als volgt: “Stel je voor: je bevindt je middenin de bruiloftsceremonie. Je bent opgetogen. Je besluit een snelle blik te werpen naar jouw gasten en weet zeker dat ze deze gelukkige momenten met jou delen en misschien wel een traan moeten wegpinken. En wat zie je? GEEN GEZICHTEN, WANT ZE ZIJN ALLEMAAL VERBORGEN ACHTER DE TELEFOONS EN CAMERA’S! Ik kan me niet voorstellen dat dit de manier is hoe jij jouw bruiloft wilt herinneren.”

Hij besluit zijn post door te vragen of bruiloftsgasten voortaan hun mobiele telefoons en tablets thuis willen laten. Daar wordt uiteindelijk iedereen vrolijker van.

Wat vind jij?
Heb je hier als professioneel of hobbyfotograaf wel eens mee te maken gehad? Of als bruidspaar? Wat is jouw tip voor dit ‘fenomeen’? Praat mee op onze Facebookpagina!

 

Bron foto: de foto is uiteraard van Thomas Steward zelf.

 

 

Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *