‘Ik zit op gepaste afstand, zodat mijn kinderen zich niet bewust zijn van de foto’s’

We hebben al weer een heleboel foto’s binnen gekregen voor de fotowedstrijd met als thema ‘Kinderen’. En zoals elke keer vinden we het leuk om er een aantal uit te lichten en de fotograaf te vragen naar het verhaal achter de foto.

Jacco Reitsma stuurde de foto in van zijn dochter in een kerkbank.

Waar is de foto gemaakt?
In de kerk La collégiale Saint-Barnard in Romans-sur-Isère (Drôme, Frankrijk).

Wat is het verhaal achter de foto?
Op de foto zie je mijn dochter Sophie (5 jaar) in de kerk La collégiale Saint-Barnard in Romans-sur-Isère (Drôme, Frankrijk). We vinden de historische gebouwen in Frankrijk altijd fascinerend. Dit levert vaak mooie foto’s op. Sophie is al vanaf de zwangerschap ons lichtpunt geweest. Zo vlak na het overlijden van onze 1e dochter Eva. Dit lichtpunt komt sterk tot uitdrukking op de foto. Waarbij de zonnestraal precies op haar schijnt. Het zet haar letterlijk in het licht.

Wat vind je zo mooi aan de foto?
Onze dochter staat op de foto zoals zij is. Ze is bedachtzaam en bescheiden. Zacht is haar kracht. Ook dat laat deze foto voor mij zien. En daar mag best het licht op schijnen.

Met welke camera heb je de foto gemaakt?
Ik fotografeer met mijn Nikon D5100. Een waardevol bezit. Daarbij heb ik een Tamron 70-200 lens. Zo zit ik op gepaste afstand, zodat mijn kinderen zich niet bewust zijn van de foto’s. Zo zijn ze spontaan aan het spelen en krijg ik mooie foto’s.

Wat voor foto’s maak je graag?
Foto’s vertellen een eigen verhaal. Daarom verkies ik dat boven een filmpje. Hierbij probeer ik altijd de automatische stand te vermijden. De zomervakantie is de uitgelezen periode voor mij om veel te fotograferen. En ook om af te stappen van de standaardfoto’s. Maar juist elementen op te zoeken die de sfeer en het gevoel van de vakantie weer op kunnen roepen. Denk dan aan details van gebouwen, van de omgeving of foto’s van producten en voorwerpen. Toch kom ik ieder jaar terug met vooral enorm veel foto’s van de kinderen in actie.

Wil je zelf nog meedoen met de fotowedstrijd ‘Kinderen’? Upload je foto dan hier. Je kunt meedoen tot en met 31 oktober 2015. Wil je stemmen op een van de ingezonden foto’s? Ook dat kan op dezelfde pagina.

De foto die Jacco instuurde:

Jacco Reitsma_Kind in de kerk_Fotowedstrijd

Laat een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *