straatfotografie

Straatfotografie: de inspiratie ligt op straat

Soms wil het niet lukken met het zoeken naar inspirerende onderwerpen voor je foto’s. Dan zit er maar één ding op: trek erop uit! Waar wacht je nog op? Jas aan, camera in je tas en gaan!

Maar wat ga je dan fotograferen? Alles natuurlijk! Van mensen tot fietsen en stoeptegels, de straat is van jou! Je kunt dus helemaal los gaan. We hebben hier wat inspiratie voor je op een rij gezet.

Wat heb je nodig?

Uiteraard je camera. Maar je kunt natuurlijk ook eens een andere camera uitproberen. Denk aan analoog, of fotografeer eens uitsluitend met je telefoon. Maar als je met je mooie camera de deur uit gaat, zorg er dan voor dat je een goede rugzak bij je hebt. Je wilt tenslotte niet dat je camera beschadigt tijdens je uitje.

Mensen fotograferen

Niets leuker dan mensen kijken, en mensen op straat fotograferen is dan ook een ontzettend leuke bezigheid. Denk er natuurlijk wel aan dat niet iedereen gediend is van een camera, dus probeer wel discreet te zijn. Wat ook heel mooie resultaten én leuke gesprekken oplevert is recht op de man af vragen of je ze mag fotograferen. Dit kan tot mooie foto’s en misschien wel nóg mooiere verhalen leiden.

straatfotografie

 

Tip: thema’s

Ben je niet zo’n prater, of vind je het te spannend om mensen aan te spreken en op de foto te zetten? Kies voor een thema!

Gebouwen: mooi of lelijk. Je kunt natuurlijk hele mooie gebouwen en huizen op de foto zetten. Maar misschien is een lelijk gebouw net zo mooi of mooier op de foto…

straatfotografie

Vervoermiddelen. Auto’s, fietsen, stepjes… In een grote stad is er geen gebrek aan vervoermiddelen. Maak eens een foto van een mooi fietswrak, of een snelle auto.

straatfotografie

  1. Dieren. Kleine hondjes, grote honden, hier en daar een duif. Eigenlijk zijn er in een grote stad best veel dieren te zien.

pexels-photo-89872

Beweging. Meestal wil je zo min mogelijk bewogen foto’s. Maar soms maakt beweging je foto juist dynamischer.

straatfotografie

Leen een camera. Probeer eens iets nieuws en maak alleen foto’s met een wegwerpcamera, of de oude analoge camera van je ouders. Veel spannender om pas later je foto’s terug te zien en leuk om te experimenteren om een foto in één keer goed te maken. Anders is je rolletje op.

straatfotografie weekenddeal

Nachtfotografie. Mooie plaatjes van verlaten straten…

straatfotografie weekenddeal

Dus… waar wacht je nog op? Erop uit!

Op zoek naar de juiste rugzak voor je fototoestel? Kijk hier voor de weekenddeal van deze week!

 

bronnen: zoom.nl