printen

Thuis je foto’s printen doe je zo

Net terug van vakantie heb je waarschijnlijk een grote hoeveelheid foto’s op je telefoon en camera overgehouden aan je reis. Zonde om die allemaal op je telefoon of harde schijf te laten staan…

Je mooiste foto’s printen is tegenwoordig ontzettend makkelijk en ook de kwaliteit van de fotoprinters is inmiddels echt goed. Kijk bijvoorbeeld hier naar de nieuwe fotoprinters van Canon. Daarmee kun je je foto’s echt in topkwaliteit uitprinten!printen

Belangrijk om te onthouden als je je foto’s thuis af gaat drukken.

printenPapier

Zorg ervoor dat je een goede kwaliteit papier hebt voor je foto’s. Je kunt mat of glanzend fotopapier kiezen, zorg er in ieder geval voor dat je je foto niet op gewoon printerpapier afdrukt, dat komt de kwaliteit namelijk niet ten goede. Natuurlijk is speciaal fotopapier wel iets duurder dan gewoon papier, dus zorg ervoor dat je zeker bent van je foto voordat je over gaat tot het uitprinten. Zo voorkom je een grote hoeveelheid dure misdrukken.

Verhoudingen

Kijk goed naar de verhoudingen van je foto versus het fotopapier. Als je foto probeert te printen waarvan de vorm niet overeenkomt met de afmetingen van het papier, zal je printer zelf de foto afsnijden of juist uitrekken. Dat wordt niet mooi.

fotowedstrijdInstellingen

Neem de tijd om uit te zoeken wat de “beste” instellingen van de printer zijn om je foto’s mee af te drukken. Je zult verbaasd staan wat een verschil de instellingen kunnen maken voor je afdruk. Bijvoorbeeld het verschil tussen de instelling ‘snel afdrukken’ en normaal afdrukken. Normaal afdrukken duurt wel een stuk langer.

Bewerk voordat je print

Natuurlijk ga je je foto eerst een beetje bewerken, al is het maar bijsnijden voordat je de foto uitprint. Toch is het goed om te zorgen dat je heel nauwkeurig werkt en zeker weet dat je klaar bent met bewerken voor je gaat printen. Anders loop je het risico dat je een afdruk maakt, toch anders uit wil snijden, de foto verder bewerkt, weer uitprint, nog een foutje ziet, et cetera… voor je het weet ben je een heel pakje duur fotopapier verder en heb je niet één goede afdruk.

Kosten

Dit hangt samen met bovenstaande tip, maar denk als je thuis foto’s uit gaat printen aan de kosten die ermee gemoeid zijn. Je koopt fotopapier, zult vrij veel inkt gebruiken… Wil je echt veel foto’s uitprinten, dan is het misschien toch het beste om naar de winkel te stappen. Je kunt online heel gemakkelijk veel foto’s bestellen bij Ringfoto voor een aantrekkelijke prijs. Kijk hier voor meer informatie.

Fotowedstrijd

Wist je dat je nu ook zo’n mooie fotoprinter van Canon kan winnen? Upload hier één van je mooiste foto’s en doe mee aan onze fotowedstrijd!

printen